emmaengstrom

Touchdown Helsinki

Men god morgon! Befinner mig just nu på finsk mark, hemma hos min mormor och morfar. Resan hit gick bra och kan sammanfattas i följande punkter:

1. Jag var nära att kliva på en buss på Arlanda och åka till helt fel gate på grund av att jag läste av tavlan fel och trodde min gate var långt bort åt helvete. Som tur vad räddade busschauffören mig och påtalade mitt ödesdigra misstag.

2. Blev fett sugen på att köpa veganburgare från Max så jag gick dit och sen såg jag att det var orimligt dyrt så då gick jag till Pressbyrån och köpte det största, rödaste äpplet jag hittade och sparade in 73 kronor och var fett nöjd. Och så råkade jag riva ner en banan på golvet och i all stress även trampa på den.

3. Jag är på väg att kliva på planet när jag kommer på att min dator ligger påslagen i min kabinväska så i panik med folk både framför och bakom mig får jag gräva fram datorn och balansera den på min tredje arm. Så äntrade alltså planet med en dator, tax free-påse, handväska och resväska i ett krampaktigt grepp.

4. Planet skakade så äckligt mycket när vi skulle lyfta att jag på riktigt började fundera om Norwegian hämtat hem ett plan från skroten eller typ glömt dra åt skruvarna på vingen eller om piloten hade yrsel eller kanske hade somnat. Blev dessutom jätteillamående och undrade om de skulle kasta av mig från planet om jag spydde.

5. Kom fram till min mormor och morfar och hallå, har man världens gulligaste mormor som typ spenderat ett dygn inne i mataffären för att med sin taskiga syn lusläsa minimala fjuttinnehållsförteckningar och hitta veganmat till mig. Både sojayoghurt, havremjölk, margarin (tack men nej tack), frukt, bröd, bär och müsli hade hon fixat. Bästa!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas