emmaengstrom

Jag hatar när ...

... jag kommer körandes på motorvägen i högerfilen, håller hastighetsbegränsningen och kommer ikapp en jävla snigelliga i mittenfilen. What the actual fuck är problemet? Vad gör ni ens där? Eller rättare sagt, varför stannar ni kvar där? Oh lord i himmelen, det betyder alltså att jag - för att vara lagenlig - ska byta fil till mitten, byta till till vänsterfilen, byta tillbaka till mitten för att sedan, ett decennium senare, komma tillbaka till högerfilen. Sluta tro att ni är coola. Ni är alla på min svartalista och det är inte coolt. Sug på den.

... svenskar inte kan bete sig som folk. Typ när ett tåg rullar in mot perrongen och folket blir som förbytta, alla får mord i sin blick och ska liksom in på tågjäveln innan tåget ens hunnit stanna. Och stackarna som är på tåget hinner ju inte ens kliva av. Take a chill pill, det här är inte Kina, ni kommer på tåget.

... när vissa tycker att det är deras rättighet att ifrågasätta varför man väljer att äta på ett visst sätt, i detta fall veganskt, men om man å andra sidan ifrågasätter dom så blir det ett jävla ramaskri om att vi faktiskt måste respektera deras val att äta kött och vi måste sluta trycka upp våra åsikter i deras ansikten. Lol. Det är vad ni är. Ni är lol.

... när man sitter på toa alternativt precis duschat färdigt och inser att det inte finns något toapapper kvar eller att handduken inte hänger där den borde hänga. Panikens mamma.

... folk säger sig vara för jämställdhet men ändå säger att de inte är feminister. Alltså give me a break. Slå upp definitionen av feminism och inse att det handlar
om kvinnor ska ha lika (notera lika, inte mer eller mindre) rättigheter, skyldigheter och möjligheter i samhället, både ur en social, ekonomisk och politisk aspekt. Vad är problemet då? Vilken del i denna definition är det som du som säger dig vara för jämställdhet men vägrar kännas vid ordet feminist motsätter dig? Och blanda fan inte in att feminister är arga, tjocka, orakade, bittra, manshatande kvinnor. Det finns inget med begreppet feminism som automatiskt inkluderar de attributen. Jag är för det mesta glad, känner inte en endaste man jag hatar och rakar mig gladeligen - men jag är feminist. Om jag är. Vidrigt vore annars. Och det är inte bara kvinnor som kan vara feminister, utan alla som önskar jämställdhet. Utan feminister - de som strävat efter och kämpat för ett jämställt samhälle - skulle kvinnor säkerligen fortfarande vara utan rösträtt. Jag vägrar få mindre lön för lika arbete med samma erfarenhet, jag vägrar förväntas ta majoriteten av föräldraledigheten och alla vab-dagar för att 35 år senare få en sämre pension, jag vägrar acceptera att det finns yrken som till följd av kvinnodominansen är lågavlönade med höga sjukskrivningstal. Jag vägrar förlika mig med det faktum att det existerar att glastak som uppenbarligen gör det svårare för kvinnor att nå högre positioner i samhället. Patriarkatet måste krossas, likväl som det kommer att krossas. Jag menar alltså inte krossa männen eller att kvinnorna ska regera. Länge leve ett JÄMSTÄLLT samhälle.

2 augusti 2017 13:10 | Life |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas