emmaengstrom

Smakbox Matresa

Jag prenumererar ju som tidigare nämnt på den fantastiska boxen Smakbox. För 199 kronor per box får man ta del av ett extremt välfyllt paket med massvis av spännande produkter att testa. I senaste leveransen återfanns allt ovan under temat "Matresa". Vi snackar choklad, pepparkakor, granola, rapsolja, kokosmjölk, chiadrycker, spaghetti, dinkelmjölk, kryddblandningar, chips, te, godis, sportdryck och vegetabilisk proteindryck. Så himla nöjd, helt klart en prisvärd och uppskattad box!

Ange kod ys35kz så får du 10 procent på din första box (adlink)

iDeal Of Sweden

Okej, let's talk about den moderna historiens snyggaste skal. iDeal of Swedens skal från kollektionen A/W 16 är ju hands down de snyggaste jag någonsin skådat under mina tjugotvå år på jorden. Nästa vecka ska jag klicka hem en ny lur, måste bara bestämma mig för abonnemang. Sugen på att slå till på ett skal du med? Beställ HÄR.

I samarbete med iDeal of Sweden / Innehåller adlinks

Favorites from EspritOkej, är det rimligt att mitt shoppingsug blir helt uppåt väggarna under hösten? Nja, det tycker väl knappast min plånbok. Men alla dessa underbara stickade tröjor, doftljus, accessoarer, toppar, ribbade strumpbyxor, utställda jeans, boots, paraplyer, skjortor och kappor som florerar i mängder. Ja, vad ska man säga än att det är som gjort för köpkalas. Ett doftljus från Voluspa och boots från The Urban Project står högt i kurs för tillfället.

Kikade in på Esprits hemsida och blev faktiskt positivt överraskad. En härlig blandning klassiskt med stilrena skjortor och eleganta klänningar varvar med en lite ledigare och vardagligare stil med bekvämlighet i fokus. Jag menar, se på topparna ovan och de stickade tröjorna nedan. Går att matcha hejvilt med både kostymbyxor, enkla jeans eller till kjol för en mer uppklädd vardagsoutfit. Eller varför inte en stickad tröja med några sköna byxor för en maxad mysoutfit som ändå passar på jobbet.Just nu är jag nog mest sugen på den mörkblåa toppen med krage och den ljusbeiga stickade tröjan. Känner att de passar in i min nuvarande livsstil alldeles perfekt. Stressiga morgnar och ett jobb där det inte lämpar sig med alltför uppklädda och ömtåliga kläder - då är det perfekt att bara dra på sig en överdel som muntrar upp vilka urtvättade svarta jeans som helst. Eller, vad tror ni?

Vill i alla fall tipsa om att kika in hemsidan om ni är på jakt efter utvalda plagg till höstgarderoben. Finns ett brett utbud för dig som antingen önskar addera något nytt eller kanske är på jakt efter en total makeover i garderoben. Happy shopping!

Månadens Testagram

Månadens box från Testagram gick i rosa bandets anda oktober till ära. Innehållet var årets rosa band,
sköljmedel från Lenor, diskmedel från Yes, trosskydd från Always och en smidig rakhyvel av märket Venus Embrace.
Ett kit med flertalet välbehövliga hygienartiklar för både hem och kropp. Tycker det är ett sant
nöje att hämta ut Testagram i och med att innehållet alltid blir en överraskning av varierat innehåll.
Sugen på att teckna en prenumeration för 99 kronor per månad? Läs mer HÄR.

I samarbete med Testagram

Sponsrad Video: ZOÉGAS – Coffee By Women

Det tog mig cirka tjugo år innan jag inte helt oväntat föll handlöst för världens mest fantastiska dryck - kaffe. Detta svarta guld, så många morgnar som förgyllts och så många måndagar som räddats med en kopp nybryggt kaffe i handen.

Hur ser då verkligheten ut bakom en rykande kopp kaffe? Jo, circa 50 procent av alla inom kaffeindustrin är kvinnor där färre än fem procent innehar ledande positioner. Ett välkänt företag, ZOÈGAS, har satt upp ett mål om att minst 30 procent av de kaffebönder som deltat i företagets hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor. Något som visat sig vara framgångsrikt i syfte att skapa en hållbar kaffeodling är att jobba kooperativt. De som arbetar i kooperativ investerar inte sällan inkomsterna i ett mer långsiktigt perspektiv för att på så sätt generera ännu större inkomster.

De kvinnor som deltar i hållbarhetsprojektet erbjuds kostnadsfri utbildning i hållbar och produktiv kaffeodling, kvalitetsuppgradering, verifiering samt certifiering. Lokala organisationer på plats ansvarar för utbildningarnas genomförande. Utbildningen inkluderar även ledarskap, förtroendebyggande och självutveckling.

Att den globala efterfrågan på kaffe är stort innebär krav på en alltmer hållbar och certifierat tillvägagångssätt vad gäller odling och produktion. Därmed är behovet och nyttan med ett hållbarhetsprojekt kring kaffeodling högaktuellt. Jag antar att jag inte är den enda som är mån om att dagens, morgondagens och framtidens kaffe fortsatt ska kunna producerad med hög kvalitet, både ur ett smak-, genus- och miljömässigt perspektiv. För en framtid med kaffe som gör gott för miljö, människa och våra smaksinnen. Se mer om ZOÉGAS hållbarhetsprojekt i denna härliga video nedan.

Upp