emmaengstrom

Konsten att vara produktiv

vogue, flowers, and coffee-bild

1. Planera
Tid är inget man får, det är något man tar sig. Köp dig en kalender och planera inför kommande vecka. Specificera allt som ska göras, vilken dag och vilken tid. Allt kan planeras. Skola, jobb, träning och fritid. Med en tydligt planerad vecka har du goda chanser att få mycket gjort.

2. Prioritera
Att göra en to-do-list är ett säkert kort i jakten på att vara produktiv. Men en sådan lista kan ju i teorin innehålla miljoner punkter. Prioritera och rangordna efter relevans, vad måste du verkligen göra idag och vad kan vänta till imorgon?

3. Multitaska
Trots att många säger att hjärnan inte är byggd för multitasking hävdar jag det motsatta. Så länge det görs på rätt sätt och du vet vad du håller på med. Varför inte ta ett telefonsamtal samtidigt som du promenerar? Eller städa upp under tiden maten ligger i ugnen? Svara på mail när du åker buss?

4. Säg nej
Det finns mycket man vill göra här i livet men säger man ja till allt hela tiden blir det oftast pannkaka av alltihop. Säg nej till sådant som du inte vill, som inte ger dig energi och som du har möjlighet att avböja.

5. Rör på dig
Ja, ni vet den där känslan som infinner sig efter ett träningspass. När man liksom är trött och nöjd men jäkligt pigg och alert ändå. Liksom redo för att uträtta mirakel.

6. Belöna dig
Att ha mycket inplanerat i kalender och milslånga to-do-listor kräver en hel del energi. Så se till att belöna dig då och då när du avklarat saker och ting. Det kan handla om att ta det lugnt framför en film, fixa en extra god middag eller helt enkelt bara sjunka ner i soffan med en kopp kaffe.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas