emmaengstrom

Ris- och linsknäcke

Och här är receptet på knäckebrödet jag gjorde.

- 1 dl krossade, blötlagda linfrön
- 2 dl förkokt fullkornsris
- 1 dl kokta röda linser
- Pumpakärnor
- 1 ägg
- Salt

Mixa allt, se till att riset blir ganska finmalet, annars kan det bli hårda bitar i brödet märkte jag, haha. Smeta ut på en plåt, topapde ytterligare med lite salt. Hade inte fling- eller havssalt men om jag nu haft det så hade jag tagit det. Skär skåror i brödet för att underlätta senare delning. Grädda i ugn, ca 175° i 50 minuter. Sen tog jag ut plåten, skar itu brödet och vände upp och ner på alla bitar. Gräddade ytterligare 30 minuter i ugn, men då på 150° :-)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas