emmaengstrom

Nio anledningar till löpning

Att vara ute och springa är i princip den enda träning utöver vardagsmotion som jag ägnar mig åt. Det är inte direkt något jag älskar eller tycker är särskilt kul, men har ändå lyckats knåpa fram nio anledningar till varför löpning är grymt.

1. Det är så himla tillgängligt. Ett par skor och du har din träningsarena utanför dörren.
2. Man får frisk luft året om och ser hur omgivningarna förändras med årstiderna.
3. Så tillvida att du inte ägnar dig åt ultramarathon får man rätt snygga löparben, smala och tonade.
4. Det går snabbt. På ynka halvtimmen har du hunnit ganska många kilometer.
5. Att ha en riktigt bra springdag där man bokstavligt flyger fram är fan oslagbart.
6. Du hinner tänka på tio olika problem och bekymmer och komma på minst tjugo lösningar.
7. Oerhört energikrävande och du får höjd energiförbrukning även timmarna efteråt.
8. Det är lätt att se framsteg, hur sträckan går snabbare och backen känns lättare.
9. Du blir pigg, glad, snabb, stark, slank och får ett immunförsvar som heter duga.

Så vad väntar ni på? Ut och löp.

Året som gått

Juni





Juni och jag avslutade fjärde terminen i Västerås med tapas och hotellfrukost. Begav mig över till landet på andra sidan havet för häng med mormor, morfar och kusin. Besökte nöjesparken och shoppade. Började sommarjobba, firade midsommar hemma hos Annie, hängde vid stranden och njöt av sommarvärmen och brunchade i vanlig ordning.
 

Juli










Juli kom och full rulle var det. Grillkvällar med kompisar, fika hit och dit,  fyndade på loppis, Tina kom till Södertälje, besök på Saltå Kvarn, självplock av jordgubbar, bokade resor åt höger och vänster, ännu fler bruncher, drog till Alanya med Kia som partner in crime och hade det bäst, fixade finfina naglar och avslutade juli med att tuffa över till best place on earth - Gotland.
 
Augusti














Sedan blev det augusti och jag fortsatte jobba minimalt men leva maximalt. Hade det oförtjänt bra på vackra Gotland, tog en sväng till Norrköping och hälsade på min andra kusin, hade släktträff hemma hos oss, glassfest hos Emma, kräftskiva hos Annie, firade pappa, sprang Midnattsloppet, drog till Lesbos med Tina och levde life, köpte älskvärda shorts, åkte tillbaka till Västerås och gjorde upptäckten att en Starbucks-maskin flyttat in på skolan.

Året som gått

Januari


Jag började det nya året i Thailand med familj och vänner och hade det underbart. Men underbart är kort! På hemvägen blev vi strandade på både Bangkok och Dubais flygplats p.g.a. att A och A blev matförgiftade. Till slut, några dygn försenade, kom vi hem. Lyckades dessutom själv bli ordentligt matförgiftad första dagen tillbaka i Västerås. Annars fortsatte januari med nya kurser och nya matspektakel hemma hos Tina.

Februari



I februari passade jag på att vara kreativ i köket. Valnötspannkakor och en våffla inspirerad av pannkaka och semla blev två av resultaten. Fyllde även 21 år och firade fint med familj och mormor och morfar.

Mars





Mars och jag lever efter mottot att food is life. Finfina leveranser från Bodystore trillar in, jag shoppar loss i  Sthlm och blir förälskad i vita sneakers, firar våffeldagen, tapasmyser med familjen framför Eurovision, äter ännu mer våfflor i Annies sällskap och kombinerade studier med jobb på fritids hemma i Enhörna.

April







Sen kom april och med den våren. Naked Juice Bar-häng med Amanda och Ida, nytt bambuträd flyttade in, chokladkväll hemma hos Tina, ännu mer Bodystore, och flera firanden. Världens bästa mamma fyllde femtio år och Tina firade 23. Var även iväg till saluhallen i Västerås för att gå på korvkurs.

Maj












Därefter blev det maj och fullt ös. Fortsatte varva jobb med skola, såg Tomorrowland med Axel, brunchade, bytte långtights mot springshorts, fick finbesök av Miranda till Västerås, sprang Vårruset, fler fina paket från Bodystore, unnade mig hotellfrukost på Clarion, var hundvakt, besökte Yasuragi med mamma och pappa, fortsatte med hemmaspa, himla god smörgåstårta hos Tina, konferens i Eskilstuna kring sociala investeringar och ännu mer lyx av Tina.
Juni, juli, augusti kommer inom kort :-)

Julinspirerad sallad


För att bryta av mot den lite fetare och tyngre julmaten tyckte jag att det skulle passa alldeles finfint med en julinspirerad grönsallad till detta. Så komponerade ihop en variant som verkligen blev sjukt god. Ett litet tips för att göra det roligare är att använda en pepparkaksform för att skära ut fina gurkskivor. Blev hjärtan i detta fall :-)

/ Salladsmix / Salladslök / Avokado / Gurka / Hallon / Granatäpple / Salladsost / Valnötter / Torkade fikon /

All I want for christmas


God morgon alla morgonpigga såhär på juldagen. Hade en fantastiskt fin julafton som jag spenderade precis så som jag vill. Med nära och kära, pyssel i köket, träning, fotografering, bastubad, Kalle, ett himmelskt gott julbord, paketöppning, godaste pralinen från Aladdin-asken och film med familjen. Fick dock så äckligt ont i magen efter all mat så det var väl det stora minustecknet. Resten av huset sover fortfarande så tänkte passa på att blogga och redigera bilder så länge.

Ovan skymtar ni våran feta gran. Granar ska vara tjocka!! Alltså vem köper ens med sig en spinkig smalgran hem?

Vegobullar till julbordet


För att pimpa upp det köttfria julbordet och utöka valmöjligheterna från endast lax och sill så slängde jag ihop superlätta och supergoda vegetariska julköttbullar igår. Hur lätta som helst att göra och förvånansvärt goda!!

- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl riven ost
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
-1 riven gul lök
- Vitpeppar, salt och kryddpeppar

Blanda ihop alla ingredienser, rulla till bollar och stek gyllenbruna i smör.

God jul världen


God morgon och god jul på er!! En av årets självklara höjdpunkter är äntligen här. Förutom det vanliga med Kalle, julbord och klappar ska jag hinna med att fixa en julsallad till middagen och även springa med pappa. Måste ju verkligen maka plats för kommande matspektakel.

Superfood muesli


Slängde ihop en riktig supermüsli i förmiddags. Helt naturell, orkade aldrig rosta den i ugnen. Tog max fem minuter och den blev jättegod :-)

/ Havregryn / Solroskärnor / Pumpakärnor / Linfrön / Chiafrön / Vallmofrön / Mandel / Valnötter / Dadlar / Russin / Gojibär / Mullbär / Incabär / Kokosflingor / Kanel / Nyponpulver / Mandelspån /

Julens godaste bountygodis


Igår gjorde jag hemgjord bounty, seriöst det godaste jag gjort i mannaminne. Enkelt var det också men lite pyssligt att doppa i choklad och få det någorlunda bra.

- 200 gram kokosflingor
- 75 gram smör
- 0,75 dl grädde
- 3 dl florsocker
- 350 gram ljus choklad

Smält smör och häll i kokosflingor. Tillsätt florsocker och grädde och rör ihop. Rulla till bollar, cirka 30 stycken och frys in någon timme. Smält chokladen i micro eller vattenbad, passa bara så att den inte bränns och blir tjock. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt stelna. Förvara i kyl eller frys och NJUT!

Onsdag tjugotredje december


Holy moly people imorgon är det julafton!! Alltså jag har sagt det förr men det tål att sägas igen: vart har året tagit vägen? Ett två tre så är jag gråhårig och rullatorbunden. Idag har jag i alla fall kört gasen i botten inför morgondagens bravader. Städat, pyntat granen, gjort vegetariska julköttbullar, fotograferat en himla massa, gjort müsli och pepparkaksbollar. Det var så himla fint väder så fick med mig båda brorsorna ut på en promenad. Poäng till mig som lyckas med en sådan bedrift.

Nu ska jag fixa lite mer julgodis, nämligen mozartkulor!! :-)

Pepparkakor för hela slanten


Tadaaaa! Söndagens hårda slit med att dekorera pepparkakor skådar ni ovan. Lite imponerad av mig själv att jag lyckades handskas så pass bra med glasyren att jag till och med kunde skriva mitt namn i skrivstil. Så funderar nu på att sadla om till pepparkaksdekoratör. Möjligen ett högst säsongsbetonat arbete men lite ledighet elva månader av tolv skadar väl inte.

Little black dress



1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR

Spanade in Nellys rea och föll för följande svarta klänningar. Jag menar en svart liten blåsa kan ju inte bli fel? Universella användningsområden liksom. Kanske något till nyår? Ingen klänning kostar heller över 349 kronor så man slipper liksom den där lilla detaljen med att bli ruinerad på köpet.

Viva la brunch


I förmiddags kom min fina Firre över och vi skyndade oss ut på en springtur i det milda vårvädret innan vi började fixa inför brunch. Patricia och Sara joinade och sedan mumsade vi i toast, ägg, smoothies, fruktsallad, grönsaker, kex, snittar, pepparkakor, saffransbullar och rocky roads. Alltså mums!! Och mest mums att träffa så himla saknade människor, alla på en och samma gång. En toppenmysig dag helt enkelt! :-)

Lista med favoriter

Mat?
Föralltid en taco-lover och dille på sushi.
Tidning?
Veckorevyn och Topphälsa.
Film?
Oj, Boyhood och Förr eller senare exploderar jag.
Träningsform?
Egentligen har jag en hemlig kärlek till badminton och innebandy men det blir uteslutande löpning.



Snacks?
Popcorn såklart.
Resmål?
Någon grekisk ö, älskar Grekland.
Att unna sig?
Träffa kompisar, bada bastu, få massage, äta fin choklad och sova i nytvättade lakan.
Outfit?
Svarta jeans, stickad tröja och klocka. Standard.
I skafferiet?
Granola och nötsmör.
Låt?
Only time - Enya