emmaengstrom

Tips på enkel nyårsmeny

Här kommer lite tips på enkla och goda rätter att bjuda på kvällen till ära. Snabba att tillaga men passar ändå bra som avslutning på året.

Fördrink

Antingen gör du det lätt för dig och köper färdigt bubbel, eller så spexar du till det med egenblandad päronbubbel med ingefära. Recept HÄR.

Förrätt

Förrätt alternativt tilltugg - chévresnittar. Välj valfritt bröd, skär i lagom stora bitar, lägg på en skiva chévre, en bit torkat fikon, lite hackad mandel. Ringla över honung och strö över lite flingsalt. Grädda i ugn, ca 170°, tills de blivit gyllenbruna. Gör mindre storlek för tilltugg, större för förrätt.

Huvudrätt
Och så huvudrätten. Ugnsrostade grönsaker sköter sig själva. Till det varmrökt lax, behöver inte ens tillagas. Komplettera gärna med sötpotatischips eller hasselbackspotatis. Recept på potatis HÄR. Servera gärna med en god sås till. Släng ihop crème fraiche med valfria kryddor, t.ex. curry.

Efterrätt
Köp hem valfri glassort, på bilden är det Yollibox choklad. Servera i skålar och toppa med t.ex. kokosflingor och chokladbitar. Hinner du kan du också göra hemgjord glass i glassmaskin, recept HÄR.

Snacks
Antingen kör du klassiskt med salta pinnar, chips och bla bla bla eller så varierar du med mörk choklad, färska bär och egengjorda frukt- och nötbollar. Recept på bollar finns HÄR.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas