emmaengstrom

Guide - weekend i London

Här kommer en liten London-guide med tips för en maxad weekendresa.

TA DIG HIT

Med Ryanair går det att hitta billiga biljetter om man inte åker under loven, priserna varierar men det går att flyga tur och retur för runt tusen kronor. Du landar vid Stansted och med tåget tar det cirka 50 minuter in till city. Boka dina tågbiljetter redan innan så blir det billigare och smidigare. Boka dina tågbiljetter HÄR.

SHOPPING

Londons shopping är verkligen on top. Missa inte Forever21, River Island, New Look, Bershka, Mango, Primark, Topshop, Next, Selfridges m.fl. Majoriteten av alla affärer hittar du på Oxford street. Har man verkligen otur med vädret kan Westfields shoppingcenter i Kensington rekommenderas. Tips vad gäller Primark! Välj den lite mindre butiken närmare Tottenham Court Road, mycket mindre folk och mer välorganiserat.

ATT ÄTA

Bokstavligen kryllar av likartade cafékedjor i varenda hörn. Starbucks, Café Nero, Subway, EAT, Pret A Manger, Costa med mera. Ett tips är att käka lunch på ett sådant ställe då det går snabbt och är prisvärt. Och vem lämnar London utan ett standardbesök på Starbucks? Wasabi är annars ett säkert kort med sushi på menyn. Oftast dåligt med platser vid lunchtid men som take away är det verkligen perfekt.

Till middag finns det flertalet restauranger att välja mellan, två tips är Pizza Express och Café Rouge. Pizza Express överraskar, bra priser, trevlig personal, brett utbud på menyn och fantastiska sallader. Café Rouge är ett mysigt franskinspirerat ställe med en tilltalande meny även de. Fina lokaler och trevlig personal.


SEVÄRDHETER

Att bocka av London bridge, strosa runt på Harrods, besöka leksaksaffären Hamleys, drömma sig bort i Winter Wonderland juletid (Hyde Park), promenera längs Oxford Street, fönstershoppa alldeles för dyra väskor vid Regent Street och Bond Street, se Big Ben, Buckingham Palace eller göra ett besök vid Victoria and Albert museum är alltid något man kan ägna sig åt under sin vistelse. Även St Pauls Cathedral och Piccadilly Circus kan vara värt ett besök bara för att.

TÄNK PÅ DETTA

Tunnelbana går definitivt snabbare än dubbeldäckarna uppe på gatan, men å andra sidan får du trängas med hundratals andra, ser ingenting förutom reklamskyltar och får betala bra mycket mer än för buss. Därför - bussen alla dagar i veckan! För det mesta kan man ju gå, men att åka buss är också ett sätt att transportera sig runt i London. Ett tips är att köpa en dygnsbiljett för buss, kostar fem pund per person och dygn.

Glöm inte att ta med adapter, annars går det såklart att köpa där.

Var i tid vid flygplatsen, säkerhetskontrollerna kan ta tid.

Ha med dig en bagagevåg, inte direkt rocket science att shoppa på sig lite för mycket och vips väger även väskan alldeles för mycket.

Ta med dig paraply. Självklart regnade det sist jag var där och hade jag paraply med mig? No.

London = storstad = paradis för ficktjuvar. Med andra ord, watch out.

Vänstertrafik innebär lätt förvirring vid övergångsställen. Passa dig.

Kön till provrummen inne på Primark är inte av denna värld. Klä dig så att du lätt kan testa tröjor och liknande framför en spegel varhelst inne i butiken.

TREVLIG RESA!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas