emmaengstrom

Idioter i trafiken

Det finns få saker som kan få mig att tända till så mycket som frågan om passiv rökning och idioter i trafiken. Många vet nog redan mina åsikter om just rökning men nu till det senare - trafikidoterna. Man behöver inte leta många sekunder idag för att få syn på någon som antingen lider av sifferdyslexi och inte kan hålla hastigheten, någon som har begåvats med ett oerhört dålig uppskattningsförmåga och gör de förjävligaste omkörningarna, någon med noll respekt som inte insett att det finns en funktion som heter blinkers eller någon som inte kan framföra sitt fordon på ett trafiksäkert sätt utan tycker att det är mycket viktigare att leka med mobilen.

Varje gång jag ser en bil som kommer körandes i alldeles för hög hastighet i relation till hastighetsbegränsning, sikt eller väglag fryser jag till is. För jag tänker att på några sekunder kan så mycket förändras. Dels för de i bilen, dels för någon som råkade befinna sig på fel ställe vid fel tidpunkt. Ett barn som springer över gatan, en bil som hastigt tvingas bromsa in, en fotgängare vid ett övergångställe eller en cyklist som vinlgar till. Det finns jävla många människor med noll respekt för trafiken eller sina medtrafikanter. Och sådana förare har jag ingen som helst respekt för. Det är inte häftig, ballt, coolt, tufft, roligt what so ever att bete sig som ett jävla as i trafiken. Spyr gör jag dessutom när jag hör folk som suckar eller förlöjligar sig över de som faktiskt har vett nog att förstå att en hastighetsbegränsning sitter där AV EN FKN ANLEDNING! Visst att alla inte värderar sina egna liv högt nog för att vidta ännu större varsamhet i trafiken, men det finns faktiskt de som också befinner sig där och som en dag hoppas bli gamla. Friska och utan skador, helst.

Inte en enda gång känner jag mig helt trygg med att åka bil, och det med anledning av både föraren och övriga bilister. Trafiken skrämmer mig. Men mest skrämd blir jag nog av den hänsynslösa attityd som verkar råda bland många av Sveriges bilister. Jävla egoister. All heder till er som fortfarande kan använda hjärnan.

Och så avslutar jag mitt aggressiva inlägg med en solskensbild. Woop.

27 februari 2014 21:29 | Life |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas